Kaisalg tillatelse

idag tok jeg turen innom Norges råfisklags kontorer i Kristiansund. Jeg må jo sjekke mulighetene for å selge fisken som skal tas opp her i området. Jeg så for meg en langdryg prosess ifbm tillatelse om kaisalg, men må ærlig innrømme at det gikk over all forventning. Med utfylling av søknad og laminering tror jeg hele greian tok 15 minutter. Man må i tillegg være bruker på råfisklaget sine nettsider og være registrert som bruker av webseddel. Ved kaisalg må du selv skrive sluttseddel og sende inn. Og det er ikke anledning til å selge for mindre enn fastsatt minstepris. Nå er det bare å vente til sjarken leveres her så jeg kan stikke ut i fjordene for å prøve fiskelykken.

Om jeg skal levere til godkjent fiskemottak her i området er jeg nok mest sannsynlig nødt til å kjøre fangsten med bil dit. Er ikke noe problem å gjøre det så lenge man innehar en godkjenning fra råfisklaget. Noe en kan søke om på nett og få svar på iløpet av kort tid. Etter det jeg forsto så er det null problem å få dette så lenge det vil være til vesentlig ulempe og merkostnad for fisker ved å levere over rekka. Den søknaden blir levert av meg iløpet av uka, den tar noe lenger tid å behandle enn kaisalgstillatelsen, så er greit å ha den klar i forkant av kjøreturen.

Jeg har også klart å spore opp ny motor til sjarken, ikke for at motoren må skiftes, mn jeg har funnet ut at den er litt i minste laget for en sjark på 35fot. Jeg håper at jeg klarer å øke marsj farten til ca 8knop med ny motor. Da blir det plutselig interessant å gå litt lenger avgårde for å fiske.

1 kommentar til «Kaisalg tillatelse»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *