Har jeg valgt feil yrke å satse på??

Som egenskolert fisker uten snev av erfaring, var det vel igrunn bare et tidsspørsmål før denne tanken fikk løsnet fra bunnen og kom til overflaten med voldsom kraft.. Hittil har dette eventyrlige prosjektet kun ført til utgifter, motløshet, tap og frustrasjon. En av sjøværene ble avsluttet med litt fangst, men som så mye annen motgang jeg har møtt, så var fiskemottaket stengt for mottak av fangst, resultatet ble derfor 300kg ferdig sløyd fisk rett til agn eller fiskemat. Dagen etter slet blåsene seg av ilen på garnet, og på grunn av uvær som bygget seg opp med voldsom hastighet så måtte vi gi tapt for værgudene. Jeg var ute noen dager senere for å prøve å finne bruket, men etter 2 dagers sokning, måtte jeg innse at der for 13000 til rett over rekka. Hadde det ikke vært for at jeg faktisk har klart å finne meg en deltidsjobb i oljeindustrien igjen, så tror jeg faktisk at jeg ikke hadde hatt råd til å drive med fiske.

Har nå bestemt meg for å sende båten fra nord norge og ned til nord møre, hadde jo en plan om å ha båten nordpå for å reise dit å bedrive fiske.  Men flybilletter, overnatting, diesel, mat, kaileie m.m drar fort avgårde med den lille fortjenesten jeg har fått. Det sies at det er på langt nær like mye fisk her i møre og romsdal som det finnes i nord, men min tanke sånn umiddelbart er jo at det er uansett hvor i landet jeg ikke får fisk…

Jeg har rigget om båten slik at jeg nå er rigget for line, garn, juksa og krabbe fiske. Så jeg blir veldig overrasket om det fortsatt forblir «svart hav» på mine neste utfarter. Båten går fra Tromsø på mandag, forhåpentligvis kan jeg kaste loss fra Kristiansund allerede til helgen. Jeg har vurdert lenge og vel før jeg nå har tatt denne avgjørelsen. Spesielt vanskelig er det med tanke på at sesongen er jo virkelig igang nordpå for øyeblikket. Selv juksafiskerne drar opp over tonnet på få timer, blir nok å gi det en sjanse til i nytt område, jeg nekter å gi opp før jeg har prøvd skikkelig. Hadde jeg fortsatt bodd i Tromsø, tror jeg nok at ting ville vært myyyye lettere. Men en «amerika» reise fra Kristiansund til Tromsø er demotiverende å ta gang på gang, uten at jeg har noe annet enn kvitteringer igjen for det. Var i Tromsø i 14 dager for å fiske, men med dårlig vær i 12 dager så ble det lite å skrive hjem om. Akkurat den biten blir mye lettere når jeg kan jobbe mindre med planlegging etter værmelding.

Hyggelig at det er flere som tar seg tid til å lese bloggen 🙂 håper mine erfaringer hjelper andre som tenker å prøve yrket. Jeg elsker fortsatt å være ute til havs, og må jo ærlig innrømme at jeg gleder meg til jeg får sjarken «rett utenfor døra»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *