Skreifisket 2017

Nå går jeg egentlig bare å klør i fingrene, ser ut på havet med lengsel. De siste ukene har det vært veldig mye variabelt vær så fisket har ikke tiltatt skikkelig ennå. Men etter de siste rapporter har innsiget med skrei så smått startet nå. Båten ligger klar et stykke utenfor Tromsø, dette for å spare gangtid ifbm sjøværet, sjøvær er også et nytt ord for meg, jeg tror jeg har funnet betydningen av det og derfor drister meg til å bruke det i en setning. Om det er noen erfarne fiskere som skjønner hva jeg mener men alikevel skjønner at jeg er helt på bærtur så er det bare å kommentere 🙂

Var en som spurte om det er vanskelig å få avtale med fiskemottak, slik jeg har forstått det så er det rift om råstoffet i disse dager, så alle mottak står med åpne armer og frister med gode priser. Prisene vil nok synke ned mot minstepris hos noen etterhvert som leveransene tar til for fullt. Jeg fikk høre at fjoråret var det mange båter som sto i kø hos de forskjellige mottakene i flere timer for å få levere fangsten.

Det jeg sliter litt med nå er å lære meg forskjellene på de forskjellige garnene som en kan sette, er visstnok ikke helt uten betydning hvilket garn man hiver ut. Fant en side på nettet som beskrev fiskeredskap ganske greit så blir å bruke helgen til gjennomgang av dette. Jeg ser for meg at det blir en tur ut i løpet av neste uke. Med tanke på at jeg kun har satt garn to ganger tidligere, så må jeg innrømme at det er knyttet en hel del spenning til dette. Kom liksom aldri ordentlig igang i fjoråret på grunn av egen og fiskeridirektoratets sommel.

Kom gjerne med innspill om det er andre ting jeg bør viderformidle her inne, er på ingen måte noen ekspert, heller tvert om, så setter stor pris på tips og innspill fra andre erfarne fiskere.

4 kommentarer til «Skreifisket 2017»

 1. Hei!

  Det var med stor iver jeg leste innleggene dine her. Har selv gått alvorlig i tenkeboksen om å starte fiskeri fra egen båt, men må si man blir noe motløs i møtet med alle forskrifter og regler man må ta hensyn til..

  Håper sesongen er godt i gang, har du noen oppdatering?

  Kan du si noe om hvilket nivå du startet på; tenker størrelse båt, type utstyr, prisklasse osv..?

  Ser frem til flere oppdateringer her på siden.

 2. Hei, morro og lese om dine utfordringer som nyoppstartet fisker på egen båt. Jeg jobbet som fisker på 90 tallet og har i mange år ønsket å starte opp igjen, men med egen båt. Ser at byråkratiet er blitt et stort hinder, samt de nye sertifiseringskravene er omfattende og dyre for de med litt eldre båter. Hvilke utfordringer synes du var mest trøblete for oppstarten? feks, byråkrati, inpass hos mottak, kaiplass(hjemmehavn) eller andre ting som gjorde dagene lange. Satser selv på en båt rundt 30 fot. rigget for juksa, garn og krabbe.

 3. Fantastisk spennende.
  Tåler du sjøen godt?

  Vurderer å skifte yrke til fisker selv,
  Men er nok enda grønnere enn deg på alt.

  1. Hei
   Har ikke noen problemer med å takle litt sjø, etter 15år til sjøs ombord på store og små båter opparbeider man seg en toleranse tror jeg. Har ikke vært sjøsyk flere ganger enn jeg kan telle på en hånd i løpet av alle disse årene. Er bare å bite tenna sammen og stå på. Erfaring kommer jo etterhvert som man holder på i yrket. ingen som er født ferdig utlært fisker 🙂 Lykke til om du velger å prøve yrket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *