Nytt år, nye utgifter!

Vi skriver 2017 i kalenderen og må dessverre innrømme at 2016 var et år med kun røde tall. Status på oppfisket kvote er begredelig lesing. I følge nye krav måtte flåte og redningsdrakter skiftes ut. Så nytt år startes i samme leia som 2016 ebbet ut.

Er nok mye min egen feil at inntektene har uteblitt, men viljen og pågangsmotet er fortsatt tilstede, jeg håper dette året blir mer positivt. Fordelen nå er jo at alt av papirer er iorden og første landing er unnagjort.

Man skulle tro at det å ta plukke fisk opp av havet var en lett affære, men min erfaring er at planlegging er over halvparten av jobben, med lite erfaring blir det mange bomturer og mye dieselforbruk. Jeg har prøvd nå å rådføre meg med tidligere og nåværende fiskere for å finne egnede fiskeplasser. Er ikke alle som vil fortelle sine hemmeligheter, men med dagens teknologi er det ganske greit å finne mye offentlige opplysninger.  Sånn sett er jeg mye bedre rustet for kommende år i sjarken enn jeg var når jeg stupte inn i et yrke jeg tidligere bare hadde lest om.

Jeg har brukt starten av året til repetisjon av sikkerhetskurset mitt og eksamen i navigering. Fant jo fort ut at det å navigere til sjøs er utrolig vanskelig når mørket faller på. Tekniske hjelpemidler er gull verdt i stummende mørke til havs.

 

1 kommentar til «Nytt år, nye utgifter!»

  1. Savner oppdatering hvordan fisket går? Pris på fisk? Noen problem å få til en avtale om leveringsplass/fiskemottak?

    Skjønner at det er mye som skjer om dagene 😀

    Artig å følge med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *