Lenge siden oppdatering nå ser jeg

Tok sin tid å få alle papirer i orden før fisket kunne tilta, Jeg mottok alt fra Fiskeridirektoratet med grønt lys til å kaste loss for første fisketur ca 03 mai. I min iver etter å starte på nytt virke så glemte jeg en vesentlig del av fiskeriyrket, i måneder uten R er fisket så dårlig at det er egentlig ikke vits i å gå fra kai. Men første tur ut ble benyttet til å finpusse kunnskaper om garn greing og knyting av iler.

Ble dårlig med fangst å skrive hjem om, så kostnader tilknyttet fartøy ble enda litt høyere med diesel, mat, sluker, blåser og dregger. Jeg har til nå i år kun tatt opp brøkdeler av tildelt kvote. Planlegger å ta båten ut igjen i desember, dette for å kjenne på kroppen hvordan vinterfisket virkelig kan ta fra deg kroppsvarmen og muligens motet 🙂

 

For ettertiden skal jeg prøve å oppdatere oftere.

3 kommentarer til «Lenge siden oppdatering nå ser jeg»

 1. Hei, har akkurat kjøpt båt sånn som deg, er kommet inn på Blad A og fått erverstillatelse. Men har du tatt VHF og IMO60 kurs? Mener dette er noe man må ha? Eller kan man få dispansasjon på dette? Hvordsn har du løst det?

  1. Hei
   Jeg har tatt VHF kurs ja, har i tillegg eksamen i radiokommunikasjon, den siste er nok litt overflødig men den tok jeg ifbm flysertifikat. VHF kurs må en ha for å få lov til å bruke VHF ombord. Når det gjelder sikkerhetskurs så er ikke det et krav for små båter, mn jeg ville absolutt anbefale deg å ta det. Man lærer endel på dette kurset som du kanskje ikke er klar over, dersom du skulle få bruk for det, kan det redde liv i en ekstrem situasjon.
   Lykke til med fisket.

   1. Tenker å ta bådr VHF og sikkerhetskurs, men da jeg er i skole og ikke kan ta fri en uke for kurs å må bruke tiden jeg hsr fri på til å fiske blir det ikke før til sommeren:) Har hørt at det er et krav om å ha dette kurset, men at man kan søke om dispanasjon? Men kan hende dette ikke stemmer?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *