Papirer fra Fiskeridirektoratet

Idag mottok jeg vedtak om innvilget ervervstillatelse fra fiskeridirektoratet, MEN er ikke snakk om at jeg kan begynne å fiske ennå. Skulle vise seg at det var litt verre enn som så. Siden båten er kjøpt i et annet merkedistrikt enn det jeg tilhører for øyeblikket, er det nødvendig å sende inn slette melding til merkeregisteret, der skal det krysses av for endring av Eier og sletting, lenger ned skal det bemerkes at båten skal innføres på nytt i annet merkeregister. For ordensskyld kan jeg legge til at det er tidligere eier som må sende inn slettemelding. Så når den er mottatt kan du som ny eier sende inn nytt skjema for innføring i merkeregister, dette koster et gebyr på kroner 2000, og kvittering skal innleveres samtidig med søknad.

Videre sto det i vedtaket at jeg måtte sende inn bekreftelse på opptak i fiskemanntallet, noe jeg ikke kan gjøre før jeg mottar svaret fra fiskeridirektoratet om min søknad er innvilget, og jeg står på blad B. Forhåpentligvis får jeg tak i alle disse dokumenter og skjema iløpet av morgendagen. Skulle så være tilfelle, snakker vi jomfrutur til fiskefeltet allerede mandags morgen.

 

En ting jeg egentlig burde skrevet mer om er turen fra Mo i Rana og nordover til Tromsø, vi fikk prøvd sjøegenskapene til båten, og må si meg meget fornøyd med mitt valg. legger ved et bilde av båten der vi ligger til kai i Bodø. Vi startet fra Mo torsdags formiddag, og ankom Tromsø søndags ettermiddag/kveld. Vi kunne nok gjort unna turen relativt fortere enn det vi gjorde, men på grunn av problemer med giret, valgte vi å ta det rolig på seilingen.

IMG_1302IMG_1303

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *