Papirer til Fiskeridirektoratet

Etter at båt er handlet, eller om du har tilknytning til et annet fartøy. Så er det på tide å sende inn søknad til Fiskeridirektoratet om opptak i fiskemanntallet, du kan stå på enten blad A, fiske som bijobb, eller blad B fiske som hovedyrke. For å fiske i lukket gruppe, fiske med egen kvote utover felleskvote så er kravet at du må stå på blad B. I mitt tilfelle ble det blad A, siden jeg ikke har prøvd dette før, vil jeg ha en annen jobb som deltidsjobb frem til jeg har bestent meg for å gå all inn. Når du står på blad A, kan du tjene inntil 400 000 i året i annet yrke, men du kan fortsatt ikke overstige halvparten av inntekt fra fiske eller fangst.

Jeg sendte inn søknad for 3 uker siden, dessverre så har ikke direktoratet ferdigbehandlet, dvs ikke påbegynt behandling siden saksbehandler er på ferie. Jeg har et lite håp om at ting blir tatt tak i imorgen når saksbehandler er tilbake.

Siden jeg skal starte enkeltpersonforetak ifbm fiske så er jeg avhengig av ervervstillatelse før firma kan startes, så da er det tre nye uker med behandlingstid. Er jeg heldig så kan jeg være igang medio mai måned.

2 kommentarer til «Papirer til Fiskeridirektoratet»

  1. Artig lesing, har selv mistet jobben i offshore næringen og har lenge tenkt på å gjøre det samme som deg. Men har stoppet litt opp pga mangel på midler til og kjøpe sjark.. Må man ha bijobb for og bli tatt opp i blad a?

    Første bloggen jeg har følgt før foresten, keep it up ??

    1. Hei, nei du må ikke ha en bijobb. Men min erfaring så langt er at det koster penger å tjene penger, jeg hadde nok måtte revurdere mine muligheter dersom jeg kun skulle levd av fisket. Men på den andre siden så hadde jeg nok vært mere nordpå om jeg ikke hadde hatt annen inntekt også, sånn sett er det litt misvisende i forhold til andre sjark fiskere. Jeg tror nok bildet blir mer rett når jeg får sjarken hit, da kan jeg gå ut når jeg vil, uten å måtte ta fly og basere meg på værmeldinger som aldri stemmer 100%.
      Jeg har nok like mye pågangsmot nå når jeg har tatt avgjørelsen om å få sjarken hit. Teller ned dagene frem mot neste helg nå, og motivasjonen stiger litt for hver dag som går 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *